Dag 1

We vertrokken met de bus richting Salou op vrijdag 13.45u vanop de parking van het cultureel centrum van Maaseik. Zaterdagmorgen konden we na een moeilijke nachtrust in de bus, genieten van een warme choco op de parkeerplaats aan de Spaanse grens. We arriveerden omstreeks 8.15u aan ons hotel in Salou. We waren de eerste gasten van het nieuwe seizoen . Het inchecken duurde wel even, maar om 9.30u konden we allemaal op onze kamers. Intussen konden we de stijve spieren al losmaken door een partijtje te voetballen in het hotel. Na het middageten gingen we voor een eerste kennismaking naar het strand en de beachterreinen. De dag was snel ten einde. Na wat chips en koeken gegeten te hebben in ons bed werden de oogleden zwaar en sliepen we tot de morgen.

Michiel -Thomas – Pieter-Jan -Zora -Jona -Jutta -Janne

Dag 2

Op deze tweede dag stonden 2 trainingen op het programma. Na het ontbijt wandelden we naar het strand. Dit is 1.6 km wandelen . Dus waren we al een beetje opgewarmd. Jan gaf de verdere opwarming. Ondertussen maakten de papa’s Geert en Peter samen met Mathieu en Martin de terreinen klaar. Er werd een derde net opgezet en de pleinen werden voorzien van lijnen. Jutta -Zora en Janne werden getraind door Mathieu en Michiel, Thomas, Pieter-Jan en Jona hadden Jan als trainer. Er werd pittig getraind. Terug naar het hotel voor het middageten. Voor de tweede training werden de trainers gewisseld . Na het avondeten zouden we de verlichtte fonteinen bezoeken. Helaas zaten deze nog in hun winterslaap. Na de show met een balvirtuoos doken we als voorbeeldige kinderen in ons bed. Goedenacht !

Dag 3

Dag 3 had dezelfde indeling als dag 2. De opwarming werd gegeven door Martin. De zonnecréme werd in lagen opgesmeerd. De zon was heerlijk van de partij. Er was iets minder wind en het was makkelijker spelen. Na de tweede training volgde een lekkere duik in zee ! Op de terugweg na de laatste training zongen we de hele tijd “Feestje” van studio100. Onderweg mocht Jan nog 7 maal pompen. Hij was telaat aan het ontbijt verschenen! Na het avondeten wacht ons nog een goochelshow. Jan vond het allemaal “OKE”

groetjes van Thomas , Michiel , Jona , Pieter-Jan , Zora , Jutta en Janne

Dag 4

We begonnen de dag weer met een leuke training. We schrokken ons rot toen er een hondje het terrein opgerend kwam en met de ballen begon te spelen.

We hadden maar één training vandaag. In de namiddag gingen we shoppen in Reus, de stad van Ghaudi .

Martine was jarig. Ze trakteerde ons op een ijsje. Ze vond het fijn dat we voor haar gezongen hadden. In Reus waren er blijkbaar minder souvenierwinkels dan in Salou, toch hadden Jutta, Janne en Zora enkele souveniers op de kop kunnen tikken. Na het shoppen was iedereen doodop en we gingen na het avondmaal ons bedje opzoeken voor een verkwikkende nachtrust.

Groetjes uit Salou van Jutta, Zora, Janne, Jona, Pieter-Jan, Michiel en Thomas

Dag 5

Hoi . Hier zijn we met het verslagje van gisteren. We waren gisteren te zeer vermoeid, dus hebben we het vandaag gemaakt.

Als gewoonlijk werd er na het ontbijt de eerste training gegeven. Na het middagmaal de tweede training. Telkens moeten we de afstand tussen het hotel en het strand afleggen. Dit betekent 4 keer 1.6 km wandelen ! pfffffff . Onderweg komen we de “pratchtegel” tegen. Deze tegel ligt los. Onder deze tegel is er altijd een smurrie aanwezig. Als je op deze tegel trapt spat deze smurrie op je benen. Dus iedereen vermijdt deze tegel behalve één persoon !! Je mag raden wie dit is . Weet je het al ?? Dus ja ! het is Jan …..

Na het avondeten zijn we nog lekker gaan shoppen in Salou. We hebben allemaal een grijze leuke trui gekocht . Onze begeleiders hebben flink van de prijs kunnen afpingelen.

Na het shoppen doken we ons bed in. Het was weerom een mooie, leuke dag . Slaapwel .

Dag 6

Fris en monter waren we weer paraat om onze laatste trainingsdag vol te maken. Het weer was lekker warm, maar de wind speelde ons toch wel heel erg parten. Na onze trainigen mochten we een duik nemen in het toch nog frisse zeewater. Zora heeft nog enkele mooie schelpen verzameld. Vanavond is er nog onze dagelijkse briefing en dan duiken we weerom ons bedje in! Morgen staat ons nog een mooie dag in het pretpark Portaventura te wachten.

Op onze facebookpagina vindt je al onze foto’s . Deze zullen asap ook op onze website te vinden zijn!

Goedenacht en tot morgen .

Dag 7

Vandaag gingen we naar PortaVentura. Het was een stevige wandeling tot aan het park, maar met de goede sfeer in de groep viel de wandeling wel mee. Het was heel druk aan de inkom. Er waren veel controles vooraleer we binnen konden in het park. Bij onze eerste attractie in “De Far West” waren we al allemaal kleddernat. Daarna konden we in de botsauto’s. Natuurlijk probeerde iedereen tegen Jan te botsen! Daarna schoven we heeeeeeel lang aan voor de houten achtbaan. Jona ging niet mee in deze achtbaan, maar in de volgende nam ze haar moed bij elkaar en ze vond het zo fijn dat ze er nog een tweede keer instapte. Hierna volgden enkele carrousels waarvan de tweede toch wel spectaculair was. Hierna splitsten we ons in twee groepen. Eén groep ging aanschuiven aan de vierde hoogste en snelste achtbaan in Europa, terwijl de andere groep naar de Sesamstraat trok. Hierna smolten de groepen weer samen om samen een duik te nemen in de Tutukisplash. We waren weer nat! Gelukkig was de zon van de partij. Als laatste attractie gingen we een 4d film bekijken over dino’s. Daarna gingen we moe en hongerig terug naar het hotel. Een minpunt was dat we onze camera met de mooie foto’s verloren tijdens een van de laatste attractie. Gelukkig hebben we nog enkele foto’s op onze gsm staan.

Groetjes van Janne,Jutta,Zora,Jona,Thomas,Michiel en Pieter-Jan

geen training

erkjhgzeùkrjbùgbjel ,lm

Einde stage Salou

Ondertussen zijn we veilig en wel in Maaseik gearriveerd.

Onze laatste training in Salou werd een fijn toernooi. De wind was gaan liggen en er werd stevig gespeeld voor de overwinning. Na het middageten hadden we nog even tijd om de laatste souveniers te kopen. Om 18.00h vertrokken we richting Maaseik.

Het was een geslaagd toernooi met prachtig weer ! Op naar volgend jaar !